Antallet af sager om grov dyremishandling er eksploderet

Nils Würtzenfeld

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

I løbet af de seneste år har vi i Danmark oplevet færre anmeldelser af brud på Dyreværnsloven. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

De seneste fem år er antallet af anmeldelser nemlig faldet til 620 tilfælde herhjemme. Den positive udvikling lider dog et knæk, når man kigger på anmeldelser af grov dyremishandling. Det skriver DR.dk.

For i løbet af den samme periode er antallet af grove sager om mishandling og uforsvarlig behandling af dyr steget meget voldsomt. I 2013 blev der kun anmeldt tre tilfælde af grov vold mod dyr, mens der sidste år blev anmeldt hele 55 sager. Det svarer cirka til en anmeldelse om dyremishandling af særdeles grov karakter hver uge.

- Noget af det værste har været en sag, hvor vi fandt flere døde hvalpe, og jeg havde en hvalp, der døde i armene på mig på vej til hospitalet. Ejerne vidste ikke, at der var sygdom, og eftersom hundene boede udenfor, havde de heller ikke set, at nogle af dyrene var døde, fortæller Udrykningsleder i Dyreværnet, Nina Amdi Carlsen til DR.dk. Hun understreger dog, at hundeejerne overgav deres dyr frivilligt til Dyreværnet.

Dyreværnet har blandt andet til opgave at rykke ud til indberetninger om mishandlede kæledyr, og alene i 2014 modtog værnet 503 dyr fra sager om dyremishandling.

Det sket ofte, at Dyreværenets reddere må tage ud til folk, der har anskaffet sig op til flere dyr, som de efterfølgende ikke har kunne tage sig af.

- De anskaffer sig mange dyr og har som regel ikke råd til at købe ordentlig foder eller sørge for almindelig hygiejne. Derfor ser vi tit, at dyrene er beskidte og så angrebet af lopper, at de har blodmangel af det, siger Nina Carlsen, der dog understreger, at misrøgtet ofte ikke har det fjerneste med ondskab at gøre.

- Mange af dyrene får masser af kærlighed, men det er bare ikke nok. Dyrene kan ikke leve af kun kærlighed, siger Nina Amdi Carlsen.

 

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler: