A.P. Møller-Mærsk køber aktier tilbage for milliarder

A.P. Møller - Mærsk vil forkæle sine aktionærer. Det sker ved at købe aktier tilbage til selskabet for 5,6 milliarder kroner.

Tilbagekøbet vil ske over en periode på 12 måneder - og startskuddet lyder 1. september.

- Det er den underliggende gode indtjening, der tillader os at give lidt mere i afkast til aktionærer, end vi har gjort historisk, forklarer koncernchef Nils Smedegaard om tilbagekøbet.

Det er bestyrelsen, der har besluttet at købe akter tilbage for milliarder af kroner. Bemyndigelsen til tilbagekøbet blev givet af bestyrelsen allerede tilbage i 2011. Det skete på koncernens generalforsamling.

- Det er bestyrelsens hensigt løbende at vurdere muligheden for yderligere aktietilbagekøbsprogrammer, skriver A.P. Møller - Mærsk i meddelelsen til børsen.

Første skridt for tilbagekøbet er at finde en bank, der skal stå for opkøbet.

Samtidig må det maksimale antal A- og B-aktier, som A.P. Møller - Mærsk ejer, ikke overstige 25 procent af det gennemsnitlige antal A- og B-aktier, der er blevet handlet på Nasdaq OMX København eller øvrige regulerede handelssteder, i løbet af de forudgående 20 børsdage.

Når opkøbet er sket, vil der på generalforsamlinger i 2015 og 2016 blive stillet krav om nedsættelse af aktiekapitalen.

A.P. Møller - Mærsk oplyser, at koncernen til enhver tid kan suspendere eller ophæve aktietilbagekøbsprogrammet.

Et aktietilbagekøb vil alt andet lige få kursen til at stige, da selskabets værdier deles på færre hænder.

Men for investorerne er der rent økonomisk ingen forskel mellem udlodning af udbytte eller tilbagekøb af aktier. Virksomheden udbetaler sine overskydende penge til aktionærerne - enten i form af udbytte eller køb af aktionærernes aktier.

/ritzau/