Apple-topchef tilbød Steve Jobs sin lever

Skrevet af admin

13/03/2015

Mest læste i dag

Da Steve Jobs, en af grundlæggerne af det amerikanske IT-selskab Apple, lå og var meget syg og ventede på en leverdonor, tilbød Apples topchef, Tim Cook, at give Jobs en del af sin.

Det fremgår af en ny bog, Becoming Steve Jobs, der er skrevet af Brent Schlender og Rick Tetzeli.

Ifølge bogen, der omtales i den britiske avis Daily Telegraph, afviste Jobs vredt tilbuddet fra Tom Cook, selv om de begge havde samme sjældne blodtype.

Steve Jobs blev syg i 2003, og det blev værre og værre. Han lå stadig mere i sin seng og ventede på levertransplantationen.

Cook var overbevist om, at Steve Jobs ikke kunne klare det, så Cook drog af egen drift på hospitalet for at få taget en test, der skulle vise, om han kunne donere en del af sin lever til Steve Jobs.

Det viste sig så, at de to havde samme sjældne blodtype.

Så Cook tilbød sin ven en del af sin lever. En del skulle være nok, da en lever kan vokse.

Men Steve Jobs afviste ifølge bogen vredt og sagde, at han ikke ville lade Tim Cook gennemgå så stort et kirurgisk indgreb.

Det endte så med, at Steve Jobs fik sin lever fra anden side. Det skete den 21. marts 2009, men to år senere var kræftsygdommen vendt tilbage, og det overlevede han ikke.

Ifølge avisen beskriver bogen, der udkommer den 24. marts, Steve Jobs's liv fra han var ung entreprenør, til han blev topchef i verdens største selskab.

/ritzau/