Arabiske lande opfordres til intervention i Yemen

Yemens udenrigsminister opfordrer forud for et arabisk topmøde de arabiske lande til at gribe ind i den militære konflikt i landet.

Opfordringen kommer samtidig med, at den shiamuslimske Houthi-milits omringer byen Aden, hvor landets præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, har søgt tilflugt.

- Vi vil på det kommende topmøde bede om øjeblikkelig intervention, siger udenrigsminister Riyadh Yassin ifølge nyhedsbureauet AFP.

Vicegeneralsekretær i Den Arabiske Liga, Ahmed Ben Hilli, siger, at den yemenitiske opfordring vil blive diskuteret torsdag af de arabiske lande.

- Yemens udenrigsminister fremlagde sin idé i dag under et møde med Den Arabiske Ligas generalsekretær, siger han til en arabisk tv-station ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Emnet vil blive præsenteret i morgen på udenrigsministerniveau. oplyser han.

Houthi-militsen erobrede tidligere på dagen en stor flybase i det sydlige Yemen, og den shiamuslimske styrke stod onsdag formiddag 40 kilometer fra Aden. Der er rapporter om flere flyangreb mod byen, og Adens lufthavn er lukket.

Senest oplyser militsen, at den har taget forsvarsminister Mahmud al-Subaihi til fange under fremmarchen mod Aden.

Nyhedsbureauet Reuters skrev tidligere, at Saudi-Arabien er ved mobilisere militære styrker ved grænsen til Yemen.

Analytikere påpeger, at det kan blive en krig per stedfortræder, for den shiamuslimske milits støttes af Iran, mens Saudi-Arabien og de angre sunnimuslimske lande på Den Arabiske Halvø støtter præsident Hadi.

- Saudierne er dybt bekymret for, hvad de ser som en iransk bastion i en fejlslagen stat langs deres grænser, sagde den amerikanske ambassadør i Yemen, Matthew Tueller, for få dage siden.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip