Arabiske ministre indkaldt til hastemøde om Gaza

Der har endnu ikke været nogen samlet arabisk reaktion på konflikten i Israel, siden det israelske militær tirsdag indledte en offensiv med luftangreb mod Gaza.

Det vil udenrigsministrene fra en række arabiske lande ændre. De mødes i den egyptiske hovedstad, Kairo, mandag for at diskutere den eskalerende konflikt mellem militante fra Hamas og det israelske militær, som siden tirsdag har dræbt over 120 palæstinensere i Gaza.

Det er Kuwait, som for tiden har formandskabet i Den Arabiske Liga, der har krævet et hastemøde om den blodige konflikt, oplyser en anonym diplomat til nyhedsbureauet AFP.

Egypten, som flere gange tidligere har været mægler i konflikter mellem Israel og Hamas, oplyste fredag, at landets indsats for at standse kampene var blevet mødt med "stædighed" fra de stridende parter.

Iagttagere mener, at Egyptens nye præsident, Abdel Fattah al-Sisi, er mindre villig til at påtage sig mæglerrollen end hans forgængere har været.

Udmeldingen om hastemødet i Den Arabiske Liga kommer kort tid efter, at Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, fredag meddelte, at den israelske regeringen inden for 48 timer vil afgøre, om man skal sætte israelske soldater ind i Gaza.

- Lige nu beskæftiger vi os med den første fase, som er luftangreb. Jeg forestiller mig, at vi i morgen (lørdag, red.) eller i overmorgen skal beslutte os for den næste fase, sagde Lieberman fredag til tv-kanalen Channel One.

Der er allerede kørt et meget stort antal kampvogne og artilleri frem til Gazas grænse.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip