Argentina finaleklar: Udraderer Paraguay i Copa America

01/07/2015

Det kan godt være, at Argentina har haft sit hyr med at score mål indtil videre i Copa America.

Men natten til onsdag dansk tid bankede det stjernespækkede hold mål ind, da argentinerne slog Paraguay 6-1 i semifinalen i turneringen.

I finalen skal Argentina møde Chile, der i sin semifinale vandt over Peru.

Med den overbevisende sejr fik Argentinas offensiv med topnavne som Lionel Messi, Sergio Agüero og Angel Di Maria endelig vist den kvalitet, som man bør kunne forvente.

Angel Di Maria scorede to mål, mens Javier Pastore, Sergio Agüero, Gonzalo Higuain og Marcos Rojo hver lavede et enkelt mål.

Sidstnævnte indledte ydmygelsen af Paraguay med sin scoring til 1-0 efter et kvarters spil. Ved pausen stod der 2-1, men ti minutter inde i anden halvleg havde Argentina reelt afgjort kampen, da holdet scorede yderligere to mål.

Og hvor var den største stjerne af dem alle så i alt det her? Argentinas Lionel Messi kom godt nok ikke på tavlen, men med tre assists var han arkitekten bag flere af målene.

Messi har scoret et enkelt mål i turneringen. Det skete på et straffespark mod Paraguay i gruppespillet, hvor slutresultatet blev 2-2.

Inden semifinalen havde Argentina blot scoret fire mål i fire kampe, og det havde primært været defensiven, der havde været nøglen til succes.

Efter at have slået hul på bylden er der mulighed for, at Argentina kan vinde sin første slutrunde siden 1993. Dengang var det netop Copa America-pokalen, argentinerne løftede.

Finalen i turneringen, der afholdes i Chile, bliver spillet lørdag.