Argentina sender Holland ud efter gyselig VM-semifinale

10/07/2014

For femte gang i historien er Argentina klar til at spille finale ved VM i fodbold.

De dobbelte verdensmestre vandt 4-2 over Holland efter straffespark i semifinalen i São Paulo. Kampen endte 0-0 efter 120 minutters spil.

Ron Vlaar og Wesley Sneijder misbrugte for Holland på Argentinas målmand, Sergio Romero, og så kunne veteranen Maxi Rodríguez sende Argentina i finalen på sydamerikanernes fjerde forsøg.

Kampen var en langgaber med meget få chancer, formentlig på grund af kampens betydning for begge hold.

Argentina er nu klar til at møde Tyskland i søndagens finale i Rio de Janeiro.

Tyskerne vandt tirsdag med ufattelige 7-1 over Brasilien i den første VM-semifinale, og tyskerne må regnes som favoritter i finalen.

Holland skal lørdag spille om bronze mod Brasilien i Brasilia.

Hvis første halvleg af tirsdagens semifinale mellem Tyskland og Brasilien var et festfyrværkeri med fem tyske mål, så kunne de første 45 minutter af kampen mellem Holland og Argentina bedst karakteriseres som en slatten fuser.

De to hold stod virkelig godt organiseret i forsvaret, og også derfor var det småt med kreative aktioner.

Argentina frygtede tydeligvis det hollandske kontraspil med Arjen Robben i en hovedrolle, og Holland skulle ikke nyde noget af at lade Lionel Messi folde sig ud i det argentinske omstillingsspil.

Resultatet blev som frygtet en meget taktisk affære i et adstadigt tempo, og sjældent har en kamp skreget så meget på et mål. Sagt direkte: Det var gabende kedeligt.

Hollands anfører, Robin van Persie, var ellers blevet sine maveproblemer kvit, og den kontante midtbanespiller Nigel de Jong var også tilbage efter en skadespause.

Hos Argentina manglede skadede Angel Di Maria, som blev afløst af Enzo Perez, hvilket ikke ligefrem gjorde argentinernes offensiv mere sprudlende.

Første halvlegs mest dramatiske situation indtraf efter 25 minutter, da den argentinske midtbanespiller Javier Mascherano faldt om på banen, kort tid efter at han i et hændeligt uheld havde stødt hovedet sammen med Hollands Georginio Wikjnaldum.

Mascherano kunne dog spille videre, og argentinerne tilspillede sig et lille overtag.

Tempoet steg lidt i anden halvleg, men spillet lignede stadig noget fra en anti-reklame for fodbolden.

Det blev ikke bedre af, at regnen silede ned, så banen i São Paulo blev tung at spille på.

Gonzalo Higuain var dog meget tæt på at score 20 minutter før tid, inden han senere blev skiftet ud.

10 minutter før tid sendte Argentinas landstræner, Alejandro Sabella, angriberne Sergio Agüero og Rodrigo Palacio på banen, to spillere som begge scorede 17 ligamål for henholdsvis Manchester City og Inter i sidste sæson.

Det var dog Holland - som indtil da ikke havde haft et eneste skud inden for målrammen - der var tættest på, da Arjen Robben efter 90 minutter løb alene igennem.

Men Javier Mascherano ofrede sig og fik tacklet skuddet med en flot forsvarsaktion.

Så var det tid til forlænget spilletid, og efter fem minutter var der ikke flere kræfter tilbage hos Robin van Persie.

Det betød, at Hollands landstræner, Louis van Gaal, måtte bruge sin tredje udskiftning på at sende Klaas-Jan Huntelaar på banen.

Dermed stod det klart, at der ikke ville blive tale om en gentagelse af den spektakulære indskiftning af reservemålmand Tim Krul, hvis kampen skulle gå i straffesparkskonkurrence.

I kvartfinalen mod Costa Rica blev Tim Krul sendt på banen i stedet for førstevalget, Jasper Cillessen, og snuppede to spark fra Costa Ricas skytter.

Holland havde et lille overtag i den forlængede spilletid, men Argentina havde den største mulighed, da Rodrigo Palacio misbrugte en stor mulighed.

Til sidst endte det altså med straffespark og argentinsk jubel.