Armstrong: Jeg ville have dopet mig igen

Hvis han tog en tidsrejse tilbage til 1995, ville eks-cykelrytteren Lance Armstrong tage de samme dopingvalg, som han gjorde dengang.

Det siger den dopingdømte amerikaner i et interview med BBC, hvor han påpeger, at hans handlinger dengang skal ses i den rette kontekst.

- Hvis jeg var cykelrytter i 2015, nej. Jeg ville ikke gøre det nu, for jeg tror ikke, det er nødvendigt. Men hvis vi var tilbage i 1995, hvor dopingen gennemsyrede alt, ville jeg sandsynligvis have gjort det igen, siger Lance Armstrong.

Den nu 43-årige amerikaner vandt Tour de France syv gange i træk, men er siden blevet frataget alle sine resultater, efter at han har indrømmet en omfattende brug af præstationsfremmende stoffer igennem det meste af karriere.

I interviewet siger Armstrong, at han fortryder sin opførsel over for andre ryttere og folk i cykelsporten, dengang han stadig forsøgte at holde facaden og benægtede enhver form for ulovligheder.

- Jeg vil ønske at ændre manden, der gjorde disse ting, måske ikke beslutningen om at dope sig, men måden han opførte sig på. Den måde, han behandlede andre folk på; at han blev ved med at slås. Det var utilgiveligt, siger Lance Armstrong.

Efter at Armstrongs sejre er blevet strøget fra resultatlisterne, mangler Tour de France en vinder i årene 1999-2005.

Ingen andre er blevet tildelt sejrene, som følge af den udbredte doping i de år, men Armstrong føler sig stadig som vinderen, siger han.

- Der skal være en vinder, og det siger jeg blot som fan. Jeg føler, jeg har vundet de løb.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip