Armstrong: Jeg ville have dopet mig igen

Hvis han tog en tidsrejse tilbage til 1995, ville eks-cykelrytteren Lance Armstrong tage de samme dopingvalg, som han gjorde dengang.

Det siger den dopingdømte amerikaner i et interview med BBC, hvor han påpeger, at hans handlinger dengang skal ses i den rette kontekst.

- Hvis jeg var cykelrytter i 2015, nej. Jeg ville ikke gøre det nu, for jeg tror ikke, det er nødvendigt. Men hvis vi var tilbage i 1995, hvor dopingen gennemsyrede alt, ville jeg sandsynligvis have gjort det igen, siger Lance Armstrong.

Den nu 43-årige amerikaner vandt Tour de France syv gange i træk, men er siden blevet frataget alle sine resultater, efter at han har indrømmet en omfattende brug af præstationsfremmende stoffer igennem det meste af karriere.

I interviewet siger Armstrong, at han fortryder sin opførsel over for andre ryttere og folk i cykelsporten, dengang han stadig forsøgte at holde facaden og benægtede enhver form for ulovligheder.

- Jeg vil ønske at ændre manden, der gjorde disse ting, måske ikke beslutningen om at dope sig, men måden han opførte sig på. Den måde, han behandlede andre folk på; at han blev ved med at slås. Det var utilgiveligt, siger Lance Armstrong.

Efter at Armstrongs sejre er blevet strøget fra resultatlisterne, mangler Tour de France en vinder i årene 1999-2005.

Ingen andre er blevet tildelt sejrene, som følge af den udbredte doping i de år, men Armstrong føler sig stadig som vinderen, siger han.

- Der skal være en vinder, og det siger jeg blot som fan. Jeg føler, jeg har vundet de løb.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip