Arrangør af demo mod IS: Flere er bange for at dukke op

Imens Islamisk Stat (IS) er på stadig fremfærd i Mellemøsten, vil muslimer gå på gaden i Aarhus og København lørdag for at demonstrere mod den militante bevægelse.

Demonstrationen er for alle, der vil vise deres modstand mod IS, fortæller den muslimske debattør Mohammad Sabah Ahmad, der har været med til at arrangere begivenheden i Aarhus.

Men flere har udtrykt bekymring ved at dukke op.

- Jeg har allerede fået at vide af et par stykker, at de er meget i tvivl om de vil komme eller ej, fordi de er bange for, at der kommer nogen, som kan finde på at gøre det ene eller det andet.

Ifølge debattøren gik der rygter blandt andet i Gellerup-området i Aarhus, om at en gruppe unge kunne finde på at komme og ødelægge demonstrationen.

- I går (fredag, red.) var der rygter om, at der vil komme en gruppe for at ødelægge demonstrationen, siger han og fortæller, at han har oplyst om det i begivenheden på Facebook, men påpegede samtidig, at politiet var orienteret.

- Der var en masse, som skrev, at nu skulle børnene ikke med alligevel.

Hos Østjyllands Politi kender man ikke til rygterne om, at en gruppe unge fra Gellerup skulle have planer om at ødelægge demonstrationen.

- Vi forventer, at der bliver tale om en fredelig demonstration, siger vagtchef Martin Christensen til Ritzau.

- Vi har ikke hørt, at nogen skulle have planer om at ødelægge den, men hvis det skulle være tilfældet, er vi som altid klar til at tage os af det, fortsætter han.

Demonstrationen begynder klokken 14 i Aarhus og klokken 18 i København. Arrangøren har selv oplevet at blive udsat for trusler på grund af sin modstand mod den militante bevægelse og kan godt forstå dem, som er bange.

- Jeg kan godt forstå, at man ikke vil dukke op, hvis man er bange. Men på den anden side vinder dem, som gør en bange, ved, at man bliver hjemme.

Alle er velkomne til demonstrationen, men det er især muslimer og specielt de unge af slagsen, som arrangøren håber på at se.

- Vi vil opnå, at muslimer især og generelt borgerne i Danmark støtter op om samme projekt og mål: At bekæmpe terror og sige nej til, at der er nogen, der skal tage patent på andre religioner via terrorhandlinger, siger han.

- Vi vil gerne have så mange som muligt med, men især de unge muslimer. Det er ikke nogen hemmelighed, at man i medierne ofte hører nogen negative historier om muslimer og indvandrere generelt, og det håber jeg blandt andet, at den her demonstration kan være med til at ændre.

I Aarhus begynder demonstrationen på Rådhuspladsen og i København på Den Sorte Plads på Nørrebro.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip