Arsenal kollapser mod belgiere i Champions League

04/11/2014

Det lignede et sikkert avancement til Arsenal tirsdag aften i Champions League, men helt sensationelt satte holdet en føring på 3-0 over styr hjemme mod belgiske Anderlecht, der kom tilbage og fik 3-3 med tre mål i den sidste halve time.

På grund af resultatet i den anden kamp kunne Arsenal spille sig i 1/8-finalerne, men det satte et overrumplende belgisk comeback altså en foreløbig stopper for.

Alt forløb ellers planmæssigt, da Arsenal kom på 2-0 inden pausen. Et klodset straffespark begået mod Danny Welbeck blev sparket sikkert ind af Mikel Arteta.

Og kort efter helflugtede Alexis Sánchez en frisparksripost i nettet fra kanten af straffesparksfeltet.

Det lignede en afgørelse et kvarter inde i anden halvleg, da Alex Oxlade-Chamberlain driblede sig fri og scorede til 3-0 fra venstre side af feltet, men belgierne skabte overraskende spænding efter to reduceringer af Anthony Vanden Borre.

I kampens overtid gik det galt for englænderne, da Aleksandar Mitrovic udlignede til 3-3.

Arsenal behøver dog kun t point i de sidste to runder for at spille sig videre i turneringen.

Derimod er Dortmund videre fra samme gruppe. Holdet er i skrækkelig form i Bundesligaen, hvor holdet ligger næstsidst, men i Champions League viser tyskerne storform.

Sejren hjemme på 4-1 over Galatasaray var den fjerde i gruppespillet ud af lige så mange mulige´, og holdet ligger klart på førstepladsen.

De gulblusede var ikke så chanceskabende i starten, men efter 40 minutter blev stjernespilleren Marco Reus spillet fri i dybden, og han scorede uden problemer.

Hjemmeholdet udbyggede føringen knap et kvarter inde i anden halvleg, da grækeren Sokratis Papastathopoulos efter et hjørnespark scorede sit første Champions League-mål.

Det lykkedes Hakan Kadir Balta at reducere med hovedet til 1-2 efter et hjørnespark 20 minutter før tid, men kort efter sørgede Ciro Immobile igen for en komfortabel tysk føring på 3-1. Et selvmål gjorde det til 4-1.

Dortmund fører gruppe D med 12 point, mens Arsenal og Anderlecht har henholdsvis syv og to. Galatasaray ligger sidst med ét point.