Arsenal vinder forgæves 2-0 ude over Monaco

17/03/2015

En forgæves sejr.

Det er facit for Arsenal, som tirsdag aften på udebane vandt 2-0 over Monaco, men som alligevel for femte år i træk røg ud i 1/8-finalen i Champions League.

Arsenal tabte det første opgør i London med skuffende 1-3, og den føring formåede det franske hold lige akkurat at forsvare hjem i returkampen.

Monaco avancerer på reglen om flest scorede mål på udebane.

De engelske gæster styrede det meste af tirsdagens kamp og vadede specielt i første halvleg i chancer.

Føringen på 1-0 ved pausen var for lille, men føringen gav trods alt Arsenal et håb om, at et comeback i anden halvleg var en reel mulighed.

Arsenals franske angriber Olivier Giroud bragte London-mandskabet foran 1-0 i første halvlegs slutfase, da han selv scorede på sin egen ripost.

Holdkammerat Danny Welbeck og Giroud selv kunne før pausen have scoret endnu et mål for Arsenal, men det lykkedes ikke.

Kort efter pausen sendte Mesut Özil et fint frispark af sted mod Monaco-målet, men målmand Danijel Subasic stod klar og fik reddet for værterne. Monaco-keeperen var generelt stærk i returkampen og reddede sit hold i flere tilfælde.

På det tidspunkt manglede Arsenal fortsat at score to mål for at avancere, men Monaco stod ganske solidt, hvilket de har gjort i hele Champions League-turneringen, og franskmændene begyndte selv at true det engelske mål.

Sløset forsvarsspil af Monaco med lidt over 10 minutter igen skabte dog spænding og dramatik til sidst.

Indskiftede Aaron Ramsey scorede til 2-0 for Arsenal, og dermed manglede englænderne blot et enkelt mål for at kunne avancere.

Arsenal pressede gevaldigt på i slutfasen, men det var forgæves, og det endte med endnu en skuffelse for Arsene Wengers mandskab i Champions League.