Astana tager anden sejr på stribe i Italien

Onsdag sejrede Vincenzo Nibali (Astana) i løbet Tre Valli Varesine i Italien, og torsdag fulgte landsmanden og holdkammeraten Diego Rosa flot op i Milano-Torino med en ny Astana-sejr.

På den afsluttende stigning op til Colle di Superga kom Rosa væk fra favoritterne sammen med et par følgesvende, og 2,5 kilometer fra målstregen kørte han solo.

Bagfra angreb store navne som Rafal Majka (Tinkoff-Saxo), Thibaut Pinot (FDJ) og Wouter Poels (Sky), men ingen kunne hente italieneren, som vandt sin hidtil største sejr i karrieren.

- Holdet er virkelig stærkt i øjeblikket. For mig var det den første sejr, og den var meget smuk - og så her i Torino. Det var perfekt for mig, siger 26-årige Diego Rosa til Velonews.

Endagsløbet fra Milano til Torino strakte sig over 186 kilometer afsluttende med to stigninger - den sidste en knap fem kilometer hård stigning op til Colle di Superga.

Diego Rosa krydsede målstregen 16 sekunder foran Rafal Majka, mens Rosas holdkaptajn Fabio Aru (Astana) trillede ind som nummer tre - to sekunder efter Majka.

- Normalt arbejder jeg for holdet, fordi jeg kører sammen med store, store ryttere, men i dag fik jeg en fantastisk mulighed, lyder det fra vinderen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip