Aston Villa og Newcastle roder sig til 0-0

23/08/2014

Både Aston Villa og Newcastle er af bookmakerne spået en placering i det brede midterfelt i Premier League, og den vurdering er der næppe grund til at lave om på efter lørdagens tidlige kamp i den bedste engelske fodboldrække.

0-0 blev det i en ganske livlig, men noget rodet kamp, hvor begge hold manglede bid i angrebsspillet, og hvor det mest dramatiske var det røde kort, som Newcastle-stopperen Mike Williamson ragede til sig i overtiden.

Med den målløse kamp har Aston Villa fortsat ikke lukket mål ind i denne sæson, mens Newcastle endnu ikke har scoret.

Men Newcastle-spillerne kan takke sig selv for, at det ikke blev til sæsonens første sejr, for Alan Pardews mandskab skabte både de fleste og de største chancer på Villa Park.

To gange blev fine muligheder spildt, fordi spillerne sparkede et stort hul i luften fra tæt hold, og blandt andet derfor må nordenglænderne stadig vente på sæsonens første scoring.

Aston Villa har i de seneste sæsoner været bedst, når holdet har fået lov at spille afventende og derefter sende de hurtige frontløbere af sted i giftige kontrastød, og sådan præsenterede holdet sig også lørdag eftermiddag.

Trods hjemmebane var Aston Villa-spillerne ikke kede af at overlade initiativet til modstanderne, og især i første halvleg viste de i perioder kvikt positionsspil, når bolden blev erobret.

Men generelt var der for lidt målrettethed i Aston Villas spil, og Lambert forsøgte at ændre slagets gang ved at skifte den mere stationære angrebsveteran Darren Bent ind for at få noget fylde i feltet.

Newcastle lignede dog fortsat det bedste bud på en vinder, og målmand Brad Guzan måtte levere en stor dobbeltredning to minutter før tid for at forhindre Siem de Jong i at score sejrsmålet.

Mere blev det ikke til i en kamp, der sluttede med, at Williamson måtte forlade banen et par minutter før de øvrige spillere, da han fik sin anden advarsel for at pløje Fabian Delph ned.

Aston Villa har fire point efter to kampe, mens Newcastle må nøjes med et.