Asylansøgere slås på tyske asylhjem

Politiet i byen Cottbus i det nordøstlige Tyskland måtte sent fredag gribe ind og opløse en demonstration, hvor omkring 400 mennesker forsøgte at nå frem til et asylhjem.

Demonstranterne er imod, at Cottbus skal huse asylansøgere, og på Facebook var der blevet opfordret til at samles til demonstrationen.

På et tidspunkt begyndte demonstranterne at bevæge sig frem mod asylhjemmet, hvor der blev holdt fest for nyankomne.

Episoden kom samtidig med, at der blev meldt om uroligheder på flere af de overfyldte asylcentre i Tyskland, der i de seneste måneder er blevet mål for hundredtusinder af mennesker fra blandt andet Afrika og Mellemøsten.

De mange mennesker fra blandt andet Syrien, men også fra Balkan, indlogeres under stadig mere trange forhold. Kapaciteten i asylhjemmene og modtagelsescentrene er presset.

Ifølge politiet har der været slåskampe mellem asylansøgere på mindst fire modtagelsescentre for asylansøgere.

På et center på en skole i Backnang i den sydvestlige delstat Baden-Württemberg blev to asylansøgere såret under et masseslagsmål med deltagelse af omkring 20 personer.

Politiet siger, at det ikke kender årsagen til slagsmålet.

I den nordlige by Schwerin har 30 asylansøgere været i slagsmål, men gemytterne dæmpede sig, da politiet ankom til stedet.

I Hamburg er der været slagsmål på to asylcentre. Her røg irakere og eritreanere i hovedet på hinanden.

Ved en anden episode kom en afghaner og en iraker op at slås, og i løbet af kort tid var 40 personer viklet ind i slagsmålet.

Slagsmål og optøjer på asylhjem og modtagelsescentre for asylansøgere opstår, når for eksempel en person ikke har køkultur.

Også religiøse fornærmelser eller stridigheder i forbindelse med hasardspil har ført til bataljer.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip