Atlético Madrid er under pres mod Juventus

Champions League er kun lige begyndt, men sidste sæsons store positive overraskelse fra Atlético Madrid er allerede under pres.

De forsvarende spanske mestre nåede sidste år finalen, men årets udgave af turneringen blev indledt med et 2-3-nederlag ude til Olympiakos. Et nyt nederlag onsdag mod Juventus vil sætte spanierne i en meget svær situation.

- Vi må ikke fejle. Vi har allerede oplevet et tilbageslag i Champions League. Indkasserer vi to, vil det næsten eliminere os eller i hvert fald gøre det meget svært at nå næste runde.

- Men jo mere kompliceret, det bliver, jo bedre konkurrerer vi, siger den spanske landsholdsspiller Juanfran til Atléticos hjemmeside.

Atlético Madrid har fundet rytmen i den hjemlige turnering med sejre over Almeria og Sevilla i løbet af den seneste uge, men Juventus bliver formentlig en sværere opgave.

Italienerne har åbnet Serie A med fem sejre og har endnu ikke lukket mål ind. Heller ikke i første runde af Champions League-gruppespillet, hvor Juventus slog Malmö FF 2-0.

I forhold til sidste sæson, hvor Atlético overraskede positivt i både ligaen og Champions League, må spanierne nu klare sig uden målslugeren Diego Costa, der er skiftet til Chelsea.

Men i lørdagens 4-0-sejr over Sevilla fik andre spillere vist, at de kan lave mål.

Koke, Saul Niguez, Raul Garcia og Raul Jimenez fandt alle vej til netmaskerne til stor glæde for klubbens fans. Og netop tilskuerne hjemme på Vicente Calderon betyder meget, mener træner Diego Simeone.

- Atmosfæren er det, vi har brug for i alle kampe på Calderon, siger han.

Sidste sæson endte med et finalenederlag til Real Madrid i Champions League, men Atlético har et par gange i denne sæson vist, at holdet kan levere mod de bedste.

Real er blev slået to gange - i den spanske Super Cup og i ligaen. Og de sejre giver selvtillid.

- Der er forskel på at konkurrere igennem en hel sæson og på at spille én kamp. Når vi spiller mod Real, Barcelona eller Juventus er det klart, vi har en chance, for det er jo kun én kamp, siger Simeone.

I Juventus håber Claudio Marchisio, at klubben kan tage et skridt op i forhold til de seneste sæsoner, hvor Juventus har været et stykke fra de bedste hold og de afgørende kampe i Champions League.

En sejr onsdag vil betyde seks point til Juventus og god chance for avancement fra gruppen, hvorfra to hold går videre.

- Får vi skabt et hul på seks point til Atlético, har vi taget et stort skridt hen mod kvalifikationen videre, siger Marchisio.

Gruppens øvrige hold, Malmö FF og Olympiakos, mødes i Sverige. Begge onsdagskampe begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip