Australien kræver øget OL-sikkerhed efter væbnet røveri

Skrevet af admin

21/06/2016

Mest læste i dag

Australiens Olympiske Komité forlanger, at der bliver skruet op for sikkerhedsforanstaltningerne til OL i Rio de Janeiro, efter at en australsk paralympisk sejler er blevet udsat for et væbnet røveri i forbindelse med træning i den brasilianske storby.

Under en cykeltur nær deres hotel blev sejleren Liesl Tesch og hendes fysioterapeut stoppet af to mænd, hvoraf i hvert fald den ene var bevæbnet med en pistol.

- Det er ikke en isoleret episode. Det er kommet til et punkt nu, hvor vi må gøre noget for at sikre, at alle vores atleter og ledere er sikre, når de tager til Rio, siger Australiens chef de mission ifølge Reuters.

Arrangørerne har meldt ud, at der bliver sat i omegnen af 85.000 mand ind for at sørge for atleters og turisters sikkerhed i OL-perioden.

Det er mere end dobbelt så mange som til OL i London for fire år siden.

- Det er langt flere, end vi havde i London, men Rio er ikke London, og efter min opfattelse er vi nødt til at sørge for, at alle sportsanlæg er sikre, siger Kitty Chiller.

Liesl Tesch forklarer, at hun blev slynget til jorden af den ene af mændene, som også pegede på hende med en pistol.

- Det var virkelig forfærdeligt, og det står helt tydeligt for mig i mit hoved. Vi er begge chokerede, men fysisk er vi okay, siger sejleren.

Den Australske Olympiske Komité har nu besluttet en hyre et privat sikkerhedsfirma til at holde øje med sportsfolkene i de kommende uger.

OL begynder 5. august, mens de paralympiske lege bliver åbnet 7. september.

/ritzau/