Australien: Russisk fly-reaktion er dybt utilfredsstillende

admin

|

18/07/2014

Dagens topnyheder

Australiens premierminister, Tony Abbott, kalder fredag Ruslands reaktion på den formodede nedskydning af det malaysiske passagerfly over Ukraine for "dybt, dybt utilfredsstillende".

- Jeg er nødt til at sige, at den umiddelbare reaktion fra den russiske ambassadør var at bebrejde Ukraine for det her, og jeg må sige, at det er dybt, dybt utilfredsstillende, siger ministeren.

28 australiere mistede livet i ulykken, hvor et passagerfly fra Malaysian Airlines med 298 mennesker om bord tilsyneladende blev skudt ned over et område i det østlige Ukraine, der kontrolleres af prorussiske separatister.

Det er endnu ikke endeligt bekræftet, at flyet blev skudt ned, ligesom ingen endnu har taget skylden for den eventuelle nedskydning.

Mange iagttagere mener imidlertid, at de prorussiske separatister står bag, men separatisterne insisterer på, at det må være landets militær, der har begået forbrydelsen.

Op mod 100 af flyets passagerer var på vej til Australien for at deltage i den 20. internationale aidskonference i Melbourne.

/ritzau/AFP