Australien tilbagekalder ambassadør efter henrettelser

Som en reaktion på onsdagens henrettelser af to australske narkosmuglere i Indonesien har Australien besluttet at tilbagekalde sin ambassadør i landet.

Det oplyser premierminister Tony Abbott på et pressemøde onsdag morgen lokal tid i den australske hovedstad, Canberra. Han gør det samtidig klart, at "der ingen grund er til at forværre en i forvejen vanskelig situation" mellem de to lande.

I dagene op til henrettelserne har den australske regering ellers antydet, at det kunne komme på tale at afbryde det omfattende samarbejde mellem de to lande, hvis Indonesien ikke omstødte dødsdommene over de australske statsborgere.

De to landes politi, militær og efterretningstjenester har et tæt samarbejde, men Abbott nævnte ikke noget om, at det vil blive påvirket.

- Vi respekterer Indonesiens suverænitet, men vi beklager, hvad der er sket, og derfor kan tingene ikke bare fortsætte som normalt. Jeg ønsker at understrege, at relationerne mellem Australien og Indonesien er meget vigtige, men det har lidt som følge af de seneste timers hændelser, siger premierministeren.

Ambassadør Paul Grigson vender tilbage til Australien fra Jakarta i slutningen af ugen, oplyser udenrigsminister Julie Bishop.

Det er uvist, hvor lang tid ambassadøren vil blive i Australien.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip