Australiere går imod anti-islam ved at følges i toget

#illridewithyou

Muslimer i Sydney eller resten af Australien skal ikke føle sig utrygge i de offentlige transportsystemer, efter gidseldramaet på Lindt Chocolate Café i millionbyens centrum.

Derfor er hashtagget #illridewithyou (på dansk #jegfølgesmeddig, red.) blevet delt af over hundredetusinde mennesker på de sociale medier.

Budskabet er, at forhindre fjendtlighed over for muslimer i kølvandet på den tragiske episode, der kostede to uskyldige mennesker livet.

Gidseldramaet er sat i forbindelse med islam, da gidseltageren er erklæret muslim og tvang flere gidsler til at holde et sort og hvidt flag med en islamisk trosbekendelse op i caféens vindue.

Så føler muslimer sig udsatte eller utrygge, opfordrer lokale muslimerne til at følges med dem i toget eller bussen.

Opfordringen fik luft under vingerne, da Rachael Jacobs, der er bosat i Brisbane, delte sin historie.

- Den (formodede) muslimske kvinde, der sad ved siden af mig i toget, tog roligt sit tørklæde af. Jeg løb efter hende på togstationen. Jeg sagde "tag det på igen. Jeg følges med dig". Hun begyndte at græde og krammede mig i en minut - herefter fortsatte hun alene, skriver Jacobs på Facebook.

Ifølge ABC News og avisen Sydney Morning Herald var det startskuddet til #illridewithyou-hashtagget, der ifølge Reuters indtil videre er blevet delt 300.000 gange på Twitter verden over.

Flere medier rapporterede i løbet af gidseldramaet om muslimske kvinder, der blev spyttet på, mens andre fik råbt ukvemsord efter sig.

Bevægelsen på de sociale medier glæder derfor Samier Dandan, der er talsmand for Australske Imamers Råd.

- Vi er opmuntret af denne kampagne. Det viser det australske samfunds støtte, og hvor stort et hjerte australierne har, siger han til Reuters.

17 personer blev mandag formiddag lokal tid taget som gidsler på caféen. Natten til tirsdag stormede politiet stedet. Gidseltageren og to gidsler blev dræbt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip