Australsk sprinter forhindrer ny Sagan-triumf i Schweiz

Alt var lagt til rette for Tinkoff-Saxo-rytteren Peter Sagan, men den formstærke slovak måtte bøje sig for australieren Michael Matthews (Orica-Greenedge) på de sidste meter af fjerde etape af cykelløbet Schweiz Rundt.

Sagan, der leverede en imponerende afslutning på mandagens hårde tredje etape, sad ellers perfekt, da det hele skulle afgøres i Schwarzenbach efter 193 kilometers kørsel.

Men Tinkoff-Saxo-kaptajnen fik åbnet spurten lidt for tidligt, og det udnyttede Michael Matthews til at tage sejren.

Australieren pyntede dermed yderligere på et i forvejen fint forår, der tidligere har budt på etapesejre i såvel Giro d'Italia, som Baskerlandet Rundt og Paris-Nice.

Resultatet ændrer ikke ved, at hollænderen Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) fortsætter i løbets førertrøje, som han har båret siden prologen i lørdags.

Dumoulin har dog ikke mere forspring at tære på, eftersom Sagan i den samlede stilling blot er et sekund bagefter.

Danske Jakob Fuglsang (Astana) var tirsdag i mål i samme tid som vinderen og ligger fortsat godt til i klassementet - nu på en samlet femteplads.

På forhånd kan man slå fast, at sprinterne ikke får noget at skulle have sagt på onsdagens femte etape, der efter 237 krævende kilometer slutter på toppen af Rettenbach-gletsjeren i skisportsområdet Sölden i Østrig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip