Australsk tempohold sænker ambitionerne efter sort uheld

Det australske hold Orica-Greenedge har allerede mistet tre ryttere og haft endnu flere i asfalten under en meget uheldig start på årets Tour de France.

Michael Matthews styrtede og kom slemt til skade på etapen til Mur de Huy, og Michael Albasini stillede ikke til start forud for torsdagens 7. etape på grund af et brud på venstre arm.

Og det er et hårdt slag for ambitionerne, lyder det.

- Det er tre mand, vi mangler nu, men vi har været ude for skuffelser før. Det er et hårdt slag for os at miste Michael, endnu et hårdt slag.

- Vi har prøvet at slutte Giroen med kun to mand, det her er bestemt ikke ideelt, men det er, hvad det er, siger Orica-Greenedges sportsdirektør Matthew White.

Dermed har holdet seks mand tilbage, men Michael Matthews er medtaget af sine skader.

Efter onsdagens etape modtog han som et slags plaster på sine faktiske sår det røde rygnummer, som traditionelt gives til den mest angrebsivrige på en given etape, men som også bruges som en slags fighterpokal.

Det store tilbageslag kan ende med at få konsekvenser for etapen på søndag, hvor holdet satsede på at markere sig.

- Vi må erkende, at vi ikke bliver så konkurrencedygtige, som vi havde håbet i holdtidskørslen på søndag, siger Matthew White.

Også rytterne føler sig forfulgt ifølge Luke Durbridge.

- Det er meget skidt, for jeg ved, hvor hårdt de har arbejdet for det, siger den 24-årige tempospecialist.

Foruden Michael Albasini er også Simon Gerrans og Daryl Impey fra Orica-Greenedge ude af årets Tour, mens Matthews er ramt af skader på ribbenene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip