Autistisk teenager laver personlig film til sine overfaldsmænd

En teenagedreng med Aspergers syndrom ville ikke anmelde de gerningsmænd, der overfaldt ham i sådan en voldsom grad, at han blandt andet pådrog sig en hjernerystelse og et blåt øje.

Offeret, der hedder Gavin Joseph, har derimod bestemt, at bøllerne kan slippe for deres straf, hvis de ser hans hjemmelavede film om, hvordan det er at leve med autisme.

I slutningen af juni måned blev Gavin Joseph overfaldet af en gruppe teenagere, der havde drillet ham for at være meget alene.

Det hjerteløse overfald kostede ham en hjernerystelse, skader på spiserøret, en halvødelagt næse og et kæmpe blåt øje.

Gavin Joseph, der i en alder af tre år fik diagnosen Aspergers syndrom, ville ikke have myndighederne til at fælde dom over overfaldsmændene. Efter overfladet lavede Gavin Joseph en personlig film – foran kameraet forklarede den ilde tilredte teenager, hvordan det er at leve med autisme, og hans eneste krav var, at gerningsmændene så filmen i selskab med deres familier.

Læs også: Taknemmelig mor til autistisk dreng: Her er den første fødselsdagsinvitation, vi kan sige ja til

På de sociale medier har Gavin Josephs mor efterfølgende forklaret, at hendes søns sygdom gør, at han har det svært i sociale sammenhænge, og derfor har folk en tendens til at stemple ham som 'sær' og 'uhyggelig'. Det skriver Daily Mail.

En af gerningsmændene ringede inden overfaldet til Gavin Joseph, der bor i byen New Baden i den amerikanske delstat Illinois, og de bad ham troppe op på et aftalt sted, da en person eftersigende gerne ville mødes med ham.

Der var dog tale om en form for fælde, da bøllerne bare ville banke Gavin Joseph, der blev efterladt blødende på asfalten.

- Han fik en opringning om, at han skulle mødes med en eller anden. Han var omriget af folk, han ikke kendte, og slog ham. Han blev efterladt på asfalten, så han kunne 'lære det', skriver drengens mor, Courtnie Stone, i et opslag på facebook. 

I dag er han heldigvis kommet sig over overfaldet.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip