Autistiske Jon gav 31.000 kroner til Red Barnet efter sin konfirmation

Jon Raaum Christensens mor, Inger Christensen, måtte finde på en anden måde, som Jon kunne gå til konfirmationsforberedelser.

En anden tilgang, som ikke var helt så teoretisk eller filosofisk, som den traditionelle. Da Jon er autist og bedre kan forholde sig til lidt mere konkrete ting.

Derfor lavede Inger Christensen en alternativ konfirmationsforberedelse for sin 15-årige søn.

Her snakkede de blandt andet om det at blive voksen, og hvad det indebærer, og at man som voksen skal være ansvarlig overfor andre end sig selv.

Det var i forbindelse med denne snak, at Jon Raaum Christensen og hans mor fik idéen til indsamlingen til fordel for børn I Gaza.

Læs også: To autistiske drenge eftersøges af politiet

Jon Raaum Christensen har et højt ønske om at stoppe krig og ondskab, og derfor syntes han, at det var en god måde at tage ansvar, ved at tage ned til Gazastriben og snakke de forskellige ledere til fornuft, så det ville ende konflikterne.

- Jeg måtte forklare ham, at det nok ikke var muligt, men at vi i stedet kunne hjælpe ved at starte en indsamling til børnene, som har det svært dernede, siger Inger Christensen.

Derfor startede de en indsamling, som rigtig tog fart, da en lokal avis bragte deres historie.

Målet var til at starte med kun på 3.000 norske kroner, men nåede hurtigt op over det tidobbelte.

Autister er også empatiske
- Jon kan bedst forholde sig til tingene, når de er konkrete. Så vi gjorde det hele tiden op i, hvor lang tid en familie havde råd til mad ud fra de penge, vi samlede ind, forklarer Inger Christensen.

Hun fortæller, at hun udover at samle ind til børn i Gaza også gerne vil gøre opmærksom på, at børn med autisme også har empati og kan bekymre sig om verdenen ude omkring.

- Fordommene går tit på, at autister kun er interesserede i sig selv, men det er ikke rigtigt, forklarer hun.

Læs også: Kvinde og børn overfusede Tinas handicappede søn i Kvickly - nu svarer Tina igen

Nogle af pengene er gået fra gaver til Jon, som så i stedet er gået til Gaza. Derudover lavede de et lotteri i forbindelse med konfirmationen, og til sidst er der også dem, som har doneret direkte på Red Barnets hjemmeside.

Indsamlingen er næsten nået op på 31.000 i danske kroner.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip