Avis: Formand går af efter Eurovision-skandale

Bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen, Michael Metz Mørch, trækker sig fra posten i kølvandet på millionunderskuddet ved afholdelse af Eurovision, skriver Politiken.

- Jeg kan sige, at jeg efter Wonderful Copenhagens bestyrelsesmøde mandag eftermiddag stiller mit mandat som bestyrelsesformand til rådighed, siger Michael Metz Mørch til Politiken.

Til metroexpress uddyber han beslutningen med, at "min person skal ikke skygge for en løsning for Wonderful Copenhagen".

- Jeg har været så længe i det her, at jeg godt kan læse et politisk landskab, siger han.

Underskuddet for afholdelsen af Eurovision Song Contest, der fandt sted i København i maj, er på 58 millioner kroner. 46 millioner kroner af underskuddet har Wonderful Copenhagen anmodet Region Hovedstaden om at betale, og følge Politiken har regionsrådet bevilget dem som et lån.

De resterende 12 millioner vil Wonderful Copenhagen selv betale.

Den afgående bestyrelsesformand har meddelt sin afgang til formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), der roser Metz Mørch for sit formandskab.

- Men man må samtidig sige, at Wonderful Copenhagen med Eurovision Song Contest har bragt sig i en så vanskelig situation, at der må en større forandring til i organisationen, så der kan komme ro på, og vi igen kan have tillid til, at de kan løfte den vigtige opgave, de er sat i verden for.

- På den måde synes jeg, det er det helt rigtige at lade nye kræfter komme til, siger hun i en pressemeddelelse.

Oprindelig havde man budgetteret med, at musikfesten Eurovision kom til at koste 34,6 millioner kroner. Showet endte imidlertid med at blive tre gange så dyrt, og det kom i stedet til at koste 112 millioner kroner.

Der er især ombygningen af B&W-hallerne på Refshaleøen i København, der har kostet dyrt. Man havde regnet med, at ombygningen ville koste 18 millioner kroner, men regningen havnede på næsten 90 millioner kroner.

I forbindelse med budgetoverskridelserne blev den projektansvarlige fra Wonderful Copenhagen i projektselskabet ESC 2014 bag arrangementet, fyret.

Wonderful Copenhagen stod sammen med DR, Region Hovedstaden, Københavns Kommune og ejendomsselskabet Reda for værtsbyen på Refshaleøen.

/ritzau/