Avis: Mand i IS-video er ikke dansk skudoffer

Det er angiveligt ikke en dansk Arla-ansat, der bliver beskudt i en ny video, som den militante gruppe Islamisk Stat hævder at stå bag.

I videoen bliver der vist et billede og et navn på en dansker, som angiveligt skulle være offeret, men det er ikke tilfældet, erfarer BT fra flere kilder, der har indsigt i forløbet.

Videoens ægthed er hverken verificeret eller afkræftet.

22. november blev en dansk Arla-medarbejder ramt af skud i sin bil i Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh.

I en video offentliggjort på YouTube tirsdag fremgår et specifikt navn med et tilhørende billede.

BT har tirsdag været i kontakt med personen, hvis navn og billede fremgår i videoen.

Han opholder sig på sin bopæl i Danmark og ønsker ikke at udtale sig om sagen, ligesom Arla heller ikke ønsker at udtale sig om sagen overfor avisen.

Den danske regering har endnu ikke fået bekræftet, hvorvidt IS-tilhængere står bag attentatet, og om den danske deltagelse i konflikten i Irak spiller ind.

Hos mejerigiganten Arla får videoen ikke nogen indflydelse for de ansatte i Saudi-Arabien. Sikkerhedsberedskabet er i forvejen på højeste niveau.

- Arla ser på denne situation med stor alvor. Det gjorde vi, før denne her video kom frem, og det gør vi fortsat nu. Vi kører lige nu med maksimale sikkerhedsforanstaltninger, så vi har skærpet sikkerheden, så meget vi kan, sagde Arlas pressechef, Theis Brøgger, tirsdag til Ritzau.

Den danske mand har det efter omstændighederne godt, lyder det.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip