Avis: Messis far centrum i sag om narkopenge

Tidligere mandag kunne den spanske avis El Mundo afsløre, at Barcelona-stjernen Lionel Messis far, Jorge, stod som en central person i en sag om hvidvaskning af narkopenge.

Jorge Messi skal ifølge avisen have modtaget mellem 10 og 20 procent af pengene, der er blevet hvidvasket ved at svindle med salg af billetter til velgørende arrangementer.

Men en kilde med tilknytning til spansk politi afviser mandag eftermiddag, at faren til den argentinske stjernespiller er involveret i sagen.

- Han (Jorge Messi. red.) har intet med med denne operation at gøre. Det er et colombiansk selskab, der hvidvasker penge og organiserer velgørenhedskampe, siger kilden ifølge AFP.

El Mundo skriver, at efterforskningen har omfattet afhøringer af netop Lionel Messi og flere andre topspillere fra FC Barcelona.

De har indtil videre forklaret, at de ikke har anet noget om hvidvaskning, men har deltaget i arrangementerne på samme måde, som de deltager i alle andre velgørende formål.

Sagen kommer oveni en anden sag, hvor Lionel Messi og argentinerens far er beskyldt for at have snydt den spanske stat for 4,1 millioner euro - svarende til 30,75 millioner kroner - i skat fra 2007 til 2009.

Både Lionel og Jorge Messi har ifølge familiens advokat forklaret, at de er villige til at samarbejde med myndighederne i sagen. Og de har samtidig forklaret, at de på ingen måde har forsøgt at omgå skattereglerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip