Avis: München-angriber var højreekstremist

En tysk-iransk 18-årig mand, som dræbte ni mennesker i München, var angiveligt højreekstremist og hadede tyrkere og arabere, skriver den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Avisen henviser til oplysninger fra tyske efterforskere, som siger, at den 18-årige David Ali Sonboly "hadede tyrkere og arabere", og at han var besat af Adolf Hitler.

Sonboly skal videre have pralet af sin "ariske baggrund".

Frankfurter Allgemeine Zeitung skriver videre, at Sonbolys fødselsdag var 20. april, samme dag som Hitler. Dette skulle den 18-årige have opfattet "som en ganske særlig ære".

Ni tilfældige personer blev dræbt og 16 såret, da den 18-årige åbnede ild ved et indkøbscenter i München.

Da politiet fandt liget af gerningsmanden var det vurderingen, at han havde været ene om angrebet.

Det tyske politi vil gøre mere for at bekæmpe kriminalitet og terrorisme via det "sorte net".

Udtalelsen blev fremsat onsdag af lederen af Det Føderale Politi, BKA, Holger Münch, få dage efter den 18-årige mand gik amok med et våben, som han havde skaffet sig på det såkaldte sorte net - en skjult side af internettet, der anvendes til kriminalitet.

-Vi ser det mørke net vokse som handelsplads, og vi må derfor prioritere vores efterforskninger her, siger Münch.

Det sorte net, som kun er tilgængeligt med særlige browsere, anvendes i stigende grad til narkotikakriminalitet, våbenhandel, handel med falske penge. Der anvendes digitale valutaer som Bitcoin, siger BKA.

Den 18-årige havde købt sin 9mm Glock 17 pistol på det sorte net.

Der kan være forbindelse mellem skyderiet i München og computerspil, har en talsmand i det tyske indenrigsministerium tidligere sagt.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip