Avis: Obama fremlægger immigrationsreform i næste uge

USA's præsident, Barack Obama, vil i næste uge angiveligt fremlægge en ny immigrationsreform, der vil beskytte op mod fem millioner illegale indvandrere i USA fra at blive udvist, skriver avisen The New York Times.

Unavngivne kilder siger til avisen, at reformen blandt andet vil give forældre til børn, der er amerikanske statsborgere, lov til opnå en arbejdstilladelse, der giver dem lov til at blive i USA.

Reformen er en rød klud i hovedet på Republikanerne, der ved det amerikanske midtvejsvalg for nylig opnåede flertal i såvel Repræsentanternes Hus som Senatet. Republikanerne har advaret Obama om at gå enegang i immigrationsspørgsmålet.

Barack Obama kan dog tilsyneladende krybe uden om Kongressens godkendelse af en immigrationsreform ved såkaldte præsidentielle dekreter.

Det Hvide Hus vil ikke kommentere historien over for The New York Times. Embedsfolk siger dog, at reformen stadig ikke er helt på plads, og en offentliggørelse kan blive skubbet til næste måned. Den vil dog ikke blive udskudt til næste år, lyder det ifølge The New York Times.

Barack Obama er i øjeblikket på rundrejse i Asien, og han vender først hjem søndag. Præsidenten har blandt andet deltaget i et topmøde i Apec, som er en samarbejdsorganisation for landene omkring Stillehavet.

En immigrationsreform har længe delt vandene i Kongressen. Repræsentanternes Hus har ikke villet godkende immigrationsreform, som det afgående senat ellers har vedtaget.

Republikanernes flertalsleder i Repræsentanternes Hus, John Boehner, har tidligere advaret Obama om, at en sådan enegang ville undergrave samarbejdet mellem Kongressen og præsidenten på andre områder.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip