Avis: Rusland har bombet USA-trænede oprørere i Syrien

Det har vakt international opsigt, at Rusland er begyndt at udføre missioner fra luften i det krigshærgede Syrien.

Men hvem der egentlig har været mål for de første russiske angreb, hersker der stor tvivl om, og nu melder amerikanske embedsfolk sig på banen med informationer, der potentielt kan komplicere forholdet mellem de to stormagter endnu mere.

De anonyme embedsfolk siger til The Wall Street Journal, at Ruslands luftangreb var rettet mod et område i det vestlige Syrien, hvor oprørere, der modtager støtte fra amerikanerne og deres allierede, holder til.

Rusland har selv sagt, at landets styrker angreb ekstremistgruppen Islamisk Stat (IS).

I alt skulle de russiske fly have bombet tre områder. Deriblandt et af de områder, hvor den amerikanske efterretningstjeneste CIA sammen med allierede har udstyret oprørere med penge, våben og givet dem træning.

Ifølge The Wall Street Journal er det sket i al hemmelighed. Der er altså ikke tale om den gruppe af såkaldte moderate syriske oprørere, som, USA åbent har sagt, bliver trænet til at gå i kamp mod IS.

Det er ifølge avisens kilder uklart, om Rusland har bombet området netop på grund af oprørernes forbindelse til CIA. Det står heller ikke klart, om nogen af de amerikanskstøttede oprørere er blevet dræbt.

En talsmand fra CIA har ikke villet kommentere historien over for The Wall Street Journal.

USA leder en international koalition af lande, der bekæmper Islamisk Stat i Syrien. Rusland er ikke en del af den sammenslutning.

Men amerikanerne og russerne er blevet enige om, at de snarest muligt skal holde et militært møde for at undgå "utilsigtede hændelser" i Syrien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip