Aviser kritiserer Thorning: Kom nu med det valg

Skrevet af admin

02/01/2015

Mest læste i dag

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bør snarest muligt trykke på valgknappen.

Sådan lyder det i flere af de store avisers ledere efter statsministerens nytårstale, der blandt andet kritiseres for at være ukonkret og selvrosende.

- Statsministeren havde banen for sig selv, men talen formede sig mest som en rituel omgang selvros. Det har aldrig stået særligt klart, hvilke visioner Helle Thorning-Schmidt har for Danmark, og hun bidrog ikke mere i aftes, skriver Jyllands-Posten i sin lederspalte.

- Tværtimod, med den tomgang, som statsministeren præsterede i aftes, bør folketingsvalget udskrives hurtigst muligt, fortsætter avisen.

Samme toner lyder i Børsen, som undrer sig over de personer, Thorning valgte at fortælle om i talen.

- Statsministeren nævner ingen, som har et arbejde, eller som kæmper for at få et. Her gik man og troede, at job og vækst var statsministerens dagsorden, lyder det i Børsen, som mener, at dronningen i sin nytårstale var bedre til at afkode Danmarks udfordringer.

Statsministeren lagde i talen op til forhandlinger om en ny integrationspakke, der skal stramme reglerne for flygtninge og indvandrere på kontanthjælp.

Ifølge Berlingske illustrerede talen dog, at regeringen ikke har meget tilbage af sit reformprogram.

- Med statsministerens nytårstale står det klart, at hun og regeringen ikke har tænkt sig at foretage sig ret meget det næste halve år ud over at vente på det mest gunstige tidspunkt til at udskrive valg til Folketinget, lyder det i Berlingskes leder.

Derimod roser Politiken Thorning for ejerskab til det spinkle opsving efter tre års reformer med bredt flertal.

- Thorning har satset benhårdt på genopretningen efter forbrugsfesten i 00'erne, og den klassiske SR-konstellation har igen vist, at den kan føre ansvarlig økonomisk politik og skabe arbejdspladser, også når det ser sværest ud.

- Der er ikke noget at skamme sig over, hedder det i Politikens leder.

Ekstra Bladet er dog heller ikke begejstret for Thornings tale, som ifølge avisen ikke kommer til at flytte mange vælgere.

- Helle Thorning kæmper for sit og regeringens liv - men nytårstalen får næppe meningsmålingerne til at drøne i vejret.

- Nytårstalen er en enestående mulighed for at få befolkningen i tale. Det lykkedes ikke for Helle Thorning, konstaterer Ekstra Bladet.

/ritzau/