Axelsen har undgået VM-sygdom og er i god form

10/09/2015 11:20

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Den 21-årige danske badmintonstjerne Viktor Axelsen er kommet oven på efter kvartfinalenederlaget mod Chen Long ved VM i august.

Modsat store dele af den danske VM-delegation slap Axelsen også fra VM i Indonesien uden sygdom, og det har gavnet ham nu, hvor han er oven på og har fået gang i sit spil ved Super Series-turneringen Japan Open, hvor han er klar til kvartfinalen.

- Min form er rigtig fin, og VM har givet mig blod på tanden. Jeg har trænet rigtig godt, og jeg har heldigvis ikke været syg, som mange af de andre, og det har selvfølgelig været vigtigt for mig.

- Jeg har spillet i højt tempo, og det har fungeret rigtig godt. Jeg har også spillet med stor variation, og jeg har haft taget på min modstander i lange perioder af kampene, siger Viktor Axelsen, der er nummer seks på verdensranglisten.

Torsdag formiddag brugte Axelsen en halv time på at tæve landsmanden Hans-Kristian Vittinghus 21-10, 21-18.

- Jeg sad rimelig meget på kampen fra start og spillede i højt tempo. Jeg havde lidt modvind i andet sæt og følte mig rimelig presset på flere tidspunkter, hvor jeg også var bagud med et par point. Men jeg holdt hovedet koldt og kunne hive sejren hjem til sidst.

- Jeg spillede i perioder for ensformigt, men det fik jeg heldigvis ændret på, siger Viktor Axelsen.

I kvartfinalen i Tokyo venter den sydkoreanske kvalifikationsspiller Lee Dong Keun. Axelsen vurderer, at han trods god fysik er til at slå.

- Han er en typisk sydkoreaner, som er rigtig stærk. Men måske har han ikke så meget at byde på angrebsmæssigt, så jeg håber på, at jeg får mit angreb til at lykkes, så jeg kan køre ham rundt, siger Axelsen.

/ritzau/