Badeland i stormvejr efter rygter om bikini-forbud til muslimsk særarrangement

Det britisk vandland WaterWorld er kommet i vælten, fordi det planlægger at afholde et særarrangement, som er rettet mod muslimske kvinder, skriver Daily Mail.

Svømmehallen ligger i byen Stoke-on-Trent, og til arrangementet vil ruderne være tonede, så ingen kan kigge ind, ligesom at der vil være et bederum stillet til rådighed.

WaterWorld lover desuden, at der kun vil være kvindelige livreddere til stede på dagen samt en vagt, der vil sørge for, at mænd ikke kommer ind i bygningen.

Flere medier skriver desuden, at bikinier vil være forbudt, og at besøgende er blevet bedt om at dække sig til og klæde sig 'islam-venligt', hvis de vil deltage, men denne oplysning fremgår ikke af badelandets hjemmeside

Læs også: DF tager afstand fra medlemmer med had til islam

Særarrangementet bliver afholdt i august måned, men spørgsmålet er, om det bliver gennemført, efter at det har vækket stor diskussion i den britiske befolkning - ikke mindst på grund af rygterne om, at deltagere skal dække sig til.

Borger Nick Stone siger til The Telegraph, at der ikke burde være 'specielle' arrangementer for nogen som helst. Alle burde blive behandlet ens. 

Lokalpolitiker Philip Hollobone er også kritisk:

- Jeg kan forestille mig, hvordan reaktionerne havde været, hvis det var omvendt, og vi bad muslimer klæde sig kristent af respekt for et kristent arrangement. Dette er jo ikke anderledes, siger han til Daily Mail. 

Vreden på sociale medier har fået badelandet til at forsvare sig.

I en pressemeddelelse slår WaterWorld fast, at arrangementet kommer til at være åbent for kvinder fra alle religioner, og at bikiner ikke bliver forbudt - men at muslimske kvinder får lov til at tage tøj på, som dækker hele deres krop, hvilket ellers ikke normalt er tilladt i svømmehallen.

WaterWorld understreger, at arrangementet finder sted uden for normale åbningstider, og derfor burde det ikke 'ødelægge' almindelige gæsters badetur. Desuden planlægges der også særarrangementer for mænd og sågar for nudister.

- Vi er stolte af at have den tilpasningsevne og diversitet, det kræver at imødekomme de forskellige ønsker fra vores gæster, skriver WaterWorld i pressemeddelelsen ifølge Daily Mail.

Mens mange er vrede på badelandet, har andre rost svømmehallens forsøg på at komme forskellige grupper i samfundet i møde.

.

Dagens Gossip