Badminton: Dansk damedouble misser finale

Det lignede en dansk sejr et godt stykke inde i badmintonkampen. Men damedoublen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl måtte skuffende se sig slået i tre sæt.

Dermed missede de topseedede danskere at nå helt frem til finalen ved Super Series-turneringen Australian Open. De femteseedede kinesere Qing Tian og Yunlei Zhao vandt 11-21, 22-20, 22-20.

I første sæt havde Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl ikke de store problemer med at leve op til favoritværdigheden. Foran 11-5 så de sig aldrig tilbage i det sæt, som blev vundet klart.

Der var mere jævnbyrdighed i andet sæt, hvor parrene fulgtes pænt ad. Det stod således både 14-14, 15-15, 16-16 og 20-20, inden kineserne vandt de sidste to point, og så måtte kampen ud i et tredje og afgørende sæt.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl var faktisk foran med 17-14 i tredje sæt, men formåede alligevel ikke at lukke kampen.

Kineserne blev ved med at hænge på og kom også foran med 20-18 i det spændende og dramatiske sæt, som bølgede frem og tilbage.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl har før haft problemer mod Qing Tian og Yunlei Zhao, som nu har vundet seks ud af 10 indbyrdes opgør mod danskerne.

Med nederlaget er der ingen danskere tilbage i turneringen, hvor der spilles finaler søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip