Badminton: Danske doubler åbner sæsonfinale perfekt

De danske badmintonspillere fik tidligt onsdag morgen en perfekt start på årets sæsonfinale, der spilles i Malaysia.

Den formstærke damedouble med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl åbnede BWF Superseries Final 2013, som turneringen officielt hedder, mod et par fra Thailand, og danskerne vandt sikkert i to sæt med cifrene 21-16, 21-17.

Torsdag skal de danske kvinder op mod et par fra Japan, mens der fredag venter kinesisk modstand. De to bedste par fra hver pulje går videre til semifinalerne i weekenden.

Også i herredouble fik Danmark en god start.

Carsten Mogensen/Mathias Boe vandt 21-16, 21-19 over en sydkoreansk duo, og dermed fik også herredoublen et godt afsæt i turneringen.

I modsætning til i årets øvrige turneringer spilles der puljer i sæsonfinalen. Det er kun de otte bedste i verden i hver kategori, der er med i Malaysia. Her spilles der alle mod alle i to puljer af fire, hvorfra de to bedste avancerer til semifinalerne.

Danmark er repræsenteret i fire kategorier i Malaysia. Senere torsdag skal herresinglen Jan Ø. Jørgensen i aktion mod Boonsak Ponsana fra Thailand, mens Christinna Pedersen skal i ilden igen i mixeddouble sammen med makkeren Joachim Fischer.

Uanset om det ender med sejre eller nederlag, skal alle danskere i aktion både onsdag, torsdag og fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip