Badminton-sportschef om hold-VM: Det minder om EM i 1992

admin

425 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

Søndag kan Danmarks herrelandshold i badminton vinde Thomas Cup (VM for landshold, red.) for første gang nogensinde, hvis det lykkes at få skovlen under Indonesien, som er den mest vindende nation gennem tiden.

Danmark leverede et fantastisk comeback i semifinalen mod Malaysia, hvor man var nede med 0-2 i kampe, inden man vendte det til sejr på 3-2.

Finalen kan blive et slutkapitel på et dansk badmintoneventyr, og sportschef i Badminton Danmark, Finn Trærup, ser ligheder til et andet dansk stykke sportshistorie.

- Et eller andet sted kan jeg ikke lade være med at tænke på EM 1992 (fodbold, red.). Vi er godt nok ikke kommet med på et afbud, men der er stadig lidt af den samme stemning, siger sportschefen i en pressemeddelelse.

- Selv om det har været hårdt, så prøver spillerne altid at finde løsninger og slide sig igennem kampene.

Allerede inden turneringen var Danmark uden sin stærkeste double med Mathias Boe og Carsten Mogensen grundet sidstnævntes operation i hjernen.

Undervejs i Thomas Cup er Mads Pieler Kolding gledet ud med en skade, så Mathias Boe er trådt ind i doublen sammen med Mads Conrad-Petersen, og i semifinalen måtte en slidt Jan Ø. Jørgensen melde forfald til anden herresingle.

Alligevel lykkedes det at nedlægge sølvmedaljevinderne fra turneringen i 2014, Malaysia, i semifinalen.

- Det er fantastisk flot, at dansk badminton kan være med på det her niveau, siger Finn Trærup.

- Vi bliver jo udfordret på bredden, og når man tager med i betragtning, at vi mangler Carsten Mogensen, og Jan Ø. Jørgensen og Mads Pieler Kolding er skadet, så gør det ikke bedriften mindre, lyder det fra sportschefen.

Mens Indonesien har vundet hold-VM 13 gange, senest dog i 2002, så må Danmark indtil videre nøjes med otte andenpladser. Sidst det skete var i 2006.

Finalen spilles søndag klokken 7 dansk tid.

/ritzau/