Badmintontalent tager flot skalp i Hongkong

Skrevet af admin

19/11/2014

Dagens topnyheder

Både Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen har tidligt onsdag morgen dansk tid spillet sig frem til anden runde i Super Series-turneringen Hong Kong Open i badminton.

Og særligt Axelsen kan være tilfreds med sin indsats i åbningskampen i turneringen, hvor han tog en flot sejr over den fjerdeseedede japanske Thomas Cup-vinder Kenichi Tago.

Axelsen vandt i to sæt med 21-15, 23-21 i en kamp, der så afgjort ud, da den 20-årige fynbo bragte sig i front med 12-6 i andet sæt.

Men japaneren sled sig tilbage og gik fra 8-13 til 12-13, inden han fik kontakt ved 14-14. Tago fik endda en sætbold ved føring 20-19, men Axelsen afværgede, kiksede en første matchbold ved 21-20, inden han tog sejren med 23-21.

I anden runde venter en knapt så prominent modstander i form af franskmanden Brice Leverdez, der er nummer 22 på verdensranglisten og dermed ni pladser under den danske VM-bronzevinder.

Danmarks bedste herresingle, Jan Ø. Jørgensen, måtte bruge tre sæt for at komme videre mod den farlige tyske Marc Zwiebler, som nordjyden havde tabt til to gange ud af seks indbyrdes møder.

Jørgensen vandt første sæt 21-17, men gik så fuldstændig i stå ved stillingen 9-9 i andet. Danskeren, der er nummer tre i verden, vandt kun to bolde i resten af sættet, som blev tabt med 11-21.

Til gengæld var han tilbage på sporet i det afgørende sæt, hvor Zwiebler kun kunne være med til 2-2. Jørgensen trak fra, vandt 21-11 og bookede en billet til anden runde.

Hong Kong Open har været afviklet siden 1982. Ikke siden 1998 har en dansk singlespiller vundet turneringen. Dengang var det Camilla Martin, der triumferede i kvinderækken. Året før vandt Peter Gade hos herrerne.

/ritzau/