Bagagefolk genoptager arbejdet i Københavns Lufthavn

Den arbejdsnedlæggelse blandt bagagefolkene i SAS Ground Handling i Københavns Lufthavn, der torsdag aften var skyld i aflyste fly og forsinkelser, er slut. Det oplyser SAS til Ritzau.

Bagagefolkene gik til fagligt møde klokken 18.30 og dermed kunne flyene hverken få lastet bagage eller blive tømt og måtte holde stille.

Men det faglige møde er slut, og de ansatte er vendt tilbage til arbejdet. Fredag fortsætter forhandlinger mellem ledelsen i SAS og bagagefolkene, siger Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef i SAS.

De ansatte, som håndterer bagage i SAS Ground Handling, er utilfredse med, at ledelsen netop har opsagt fem lokalaftaler.

Hos 3F i Kastrup kalder formand Henrik Bay-Clausen det for meget usædvanligt, at SAS' ledelse har opsagt de fem lokalaftaler allerede inden de lokale forhandlinger i forlængelse af forårets overenskomstforhandlinger går i gang.

- Det er meget usædvanligt i SAS, at man skyder først og spørger bagefter så at sige. Altså opsiger aftaler og så vil forhandle bagefter. Det plejer at foregå sådan, at man taler om tingene først, siger Henrik Bay-Clausen.

- Det er meget overraskende og vel også lidt provokerende. Men det berettiger ikke til en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip