Bager du Kristines kage til påske, så er der garanti for succes

Efter at Kristine Ilstad, der blogger på Det Søte Liv, delte sin påskeversion af den kendte ‘succeskage’, har den spredt sig som en sød og velsmagende steppebrand i de norske kroge af de sociale medier.

Dagens.dk har fået lov at bringe Kristine Ilstads opskrift på succeskagen med appelsinsmag, så danskerne også kan få lov at svælge i den søde påskedrøm af en kage.

Ingredienser:

Mandelbund:
4 æggehvider
150 g flormelis
150 g mandler
0,5 ts bagepulver

Succescreme med appelsinsmag:
6 æggeblommer
1 dl sukker
1 dl presset appelsinsaft
Revet skal af 1 appelsin
100 g smør

Pynt:
Påskemarcipan (Kristine Ilstad bruger de norske chokoladeovertrukne marcipanstænger, kolibristenger, men kan du ikke få fat i dem, foreslår vi snøfler eller marcipanstænger fra Karen Volf)

Fremgangsmåde:

Mandelbund:
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelis og pisk massen til marengs. Tilsæt bagepulver. Mal mandlene til mel og rør dem i.
Hæl dejen i en rund kageform (24 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Bag kagen midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Lad kagen afkøle helt i formen.
Løsn kagen forsigtigt med en skarp kniv og tag den forsigtigt ud af formen og fjern bagepapiret. Sæt den på et passende fad.

Succescreme med appelsinsmag:
Bland æggeblommer, sukker, appelsinsaft og appelsinskal i en lille gryde. Bring det i kog under oprøring. Tag gryden af kogepladen og pisk det blødgjorte smør i i små klatter. Køl cremen ned til den er helt kold og tyk i konsistensen (Det tager nogle timer).
Smør cremen jævnt ud over kagen langs kanterne.
Pynt kanten med marcipanstænger og put påskechokolade og -marcipan på toppen.

Tips!

– Vær forsigtig med at cremen ikke brænder fast i bunden af gryden. Brune klatter i cremen er ikke særlig pænt.
- Cremen er temmelig flydende i begyndelsen. Lad den derfor stå længe nok i køleskabet, indtil smørret stivner og den bliver tyk og får en fin konsistens.
- Kristine Ilstad bruger stænger af gul marcipan langs kanten og marcipanæg på toppen, men du kan bruge alle former for marcipanslik. Husk at smøre creme langs kanten af kagen først, så stængerne sidder bedre fast.

.

Dagens Gossip