Bagland kritiserer De Radikale for ufokuseret valgkamp

Kritikken fra baglandet og kendere rammer nu De Radikale efter et folketingsvalg, hvor partiet gik markant tilbage. Det sker forud for, at hovedbestyrelsen mødes lørdag for at evaluere netop valgkampen.

Politisk leder Morten Østergaard sagde på valgaftenen, at De Radikale kunne være stolte af deres valgkamp. Selv om partiet fik et elendigt valg. Det blev kun til 4,6 procent af stemmerne, da partiet gik fra 17 mandater ned til otte i Folketinget.

Flere i baglandet og kendere af partiet er enige om, at valgkampen ikke har været lige i øjet, skriver DR.

- Økonomi fyldte for meget. Vi trængte aldrig igennem med det grønne og de sociale budskaber, siger Anders Thomsen, der er medlem af partiets hovedbestyrelse og tidligere formand for De Radikale i København.

For meget økonomi, for mange udspil på én gang og politik for langt ude i fremtiden er tre af kritikpunkterne af De Radikales valgkamp. Blandt andet slog partiet på tromme for reformer af boligskatten og pensionsalderen i 2020 og 2025.

De forslag kom til at fylde for meget og var for svære at forklare i en valgkamp, mener hovedbestyrelsesmedlem Anders Thomsen.

- Et godt eksempel er boligskatterne. Det kom til at fremstå som om, vi bare ville hæve boligskatterne, selv om forslaget faktisk ville betyde, at mange ville få lavere grundskyld. Men det er svært at få med i en kort valgkamp, hvor man ikke har meget taletid, siger han til DR.

Hvis man skal have den type forslag med i en valgkamp, skal man have lagt dem frem og forklaret dem nogle måneder inden. Ellers skaber de bare usikkerhed hos vælgerne i en kort valgkamp, mener Anders Thomsen.

Også den tidligere landsformand for De Radikale Søren Bald og chefredaktør på Skive Folkeblad og formand for den radikale redaktørforening, Ole Dall, kritiserer partiets valgkamp.

De Radikales hovedbestyrelse evaluerer valgkampen lørdag formiddag. Politisk leder Morten Østergaard ønsker ikke at udtale sig til DR om kritikken inden mødet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip