Bagland: SF skal tilbage i regering

Selvom SF's debut i regering endte med, at partiet trak sig på grund af et indre opgør, så har baglandet appetit på igen at få ministerposter.

Skulle der efter næste folketingsvalg blive dannet et rødt flertal, ønsker en stor del af baglandet igen at komme i regering, skriver Berlingske.

I en rundspørge, som Berlingske Research har foretaget blandt bestyrelsesmedlemmer, kommunalpolitikere og lokalformænd i SF, svarer 68 procent ja til, at partiet efter næste valg skal prøve at komme i regering, hvis der tegner sig et rødt flertal.

17 procent svarer nej, og 14 procent ved det ikke eller ønsker ikke at tage stilling til spørgsmålet.

246 SF'ere har svaret på rundspørgen, som er sendt ud til 792 personer.

- Vi er blevet mere modne, og vi ved nu, hvad opgaven kræver. Det handler om at opstille realistiske mål og være åbne for, hvad der kan og ikke kan lade sig gøre. Og så handler det i høj grad om at få formidlet det. Vi skal ikke være bange for at tage magten, siger Serdal Benli, der er medlem af SF's landsledelse, til Berlingske.

SF forlod regeringssamarbejdet i begydelsen af året efter intern splittelse i sagen om statens salg af Dong-aktier.

Partiets gruppeformand, Jonas Dahl, udelukker ikke, at SF efter et valg igen kan komme i regering.

- Der er ingen tvivl om, at hvis vi har et rødt flertal, er det helt klart en overvejelse, som vi skal gøre os. Dansk politik kan udvikle sig meget, og man skal passe på med at være alt for firkantet i forhold til, hvad der kan ske efter næste valg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip