Baglands-forslag: SF skal sige nej til partihoppere

Kriseramte SF har over de seneste år oplevet en sand åreladning af folkevalgte, der har forladt dem og taget deres mandater med videre til andre partier.

Og det er et problem, ikke kun for SF, men for demokratiet, mener en større gruppe fra baglandet.

Da der ikke er udsigt til at få ændret valgloven, har de derfor foreslået, at SF selv skal beslutte, at man ikke længere vil tage imod politikere, der er valgt ind i Folketinget, Europaparlamentet, et regionsråd eller en kommunalbestyrelsen for et andet parti.

- Det må være de demokratiske partiers opgave at løse denne uretfærdighed, argumenterer de lokale afdelinger på Østerbro, Nørrebro, Vesterbro, Frederiksberg, Høje-Taastrup, Morsø samt et par enkelte medlemmer fra Vanløse og Aalborg.

De mener, at mandaterne ofte bliver fordelt med såkaldte listestemmer og ikke personlige stemmer, og at mandaterne derfor retteligt "tilhører" partiet.

- Det virker derfor som en logisk følge, at partihoppere afleverer deres mandat tilbage, lyder det.

Landsledelsen, som er SF's øverste organ, bakker dog ikke op om ændringsforlaget til vedtægterne - et forslag, der skal til afstemning på det ekstraordinære landsmøde i begyndelsen af marts.

- Landsledelsen finder, at der kan være situationer, for eksempel andre partiers opløsning, hvor det bør være muligt at blive optaget i SF, skriver landsledelsen.

SF har inden for de seneste par år blandt andet sagt farvel til Ida Auken, der er skiftet til De Radikale, samt Jesper Petersen, Emilie Turunen, Ole Sohn og Astrid Krag, der er skiftet til Socialdemokraterne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip