Bagmandspolitiet dropper sag mod Danske Bank

Danske Bank meddeler, at Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) frafalder sigtelser for kursmanipulation mod en række medarbejdere i Danske Bank og Realkredit Danmark.

Den oprindelse sigtelse blev meddelt 7. februar sidste år. Der var i første omgang rettet mistanke mod seks ansatte, men siden blev sigtelserne mod to ledende medarbejdere droppet.

Og nu er de øvrige altså også gået fri, hvilket Flemming Pristed, der er chefjurist i Danske Bank, er meget tilfreds med.

- Vi har under hele forløbet samarbejdet med myndighederne, og vi tager Søiks beslutning til efterretning, siger han i en fondsbørsmeddelelse.

Det var Danske Bank selv, der i forbindelse med en intern undersøgelse konstaterede, at bankens egne regler blev overtrådt tilbage i 2009 i forbindelse med obligationshandler mellem Danske Bank og Realkredit Danmark, som ejes af Danske Bank.

Herfra gik sagen videre til Finanstilsynet, som igen underrettede Bagmandspolitiet.

Danske Bank erklærede i forbindelse med sigtelsen, at man ville yde erstatning til de kunder, der måtte have tabt penge på den påståede kursmanipulation.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip