Bakkende biltyv fik politimand til at skyde i Grenaa

admin

427 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

En betjent fra Østjyllands Politi affyrede tirsdag aften sin tjenestepistol på Engdalen i Grenaa. Der var tale om et varselsskud, og ingen blev ramt.

Skuddet faldt, da politimandens kollega kom i en potentielt farlig situation. Kollegaen hang nemlig fast i en bakkende bil. Bag rattet sad en formodet biltyv. Bilen var stjålet.

Politifolkene havde standset den stjålne bil på Engdalen, og da den ene betjent ville forhindre føreren af den stjålne bil i at køre videre, spidsede episoden til.

- Politimanden rakte ind over føreren af bilen for at tage nøglerne ud. Det bliver farligt, fordi føreren sætter bilen i bakgear og begynder at bakke, fortæller pressekoordinator Marianne Morgen.

Manøvren betød, at politimanden kom til at ligge ind over føreren, halvvejs hængende ud af den kørende bil.

- Bilen bakkede ind i politibilen, som holdt umiddelbart bag ved. Den kørte kun nogle få meter.

Det var den politimand, som ikke var helt tæt på den stjålne bil, der trak sit våben. Han vurderede efter alt at dømme, at hans kollega var i så stor fare, at det var berettiget at affyre varselsskud.

Det er tidligere set, at politiet har afgivet skud mod biler i situationer, hvor man har frygtet, at en politimand ville blive kørt ned. Flere gange er sådanne sager i retten blevet afgjort til politifolkenes fordel.

I sagen fra Grenaa var det en 22-årig mand fra Aarhus, som sad bag rattet. Han er nu sigtet for vold mod politiet. Desuden er han sigtet for at have stjålet bilen og for at have kørt bil under påvirkning af alkohol og stoffer.

Sammen med manden i bilen var der en 16-årig pige fra Odder, som ligger syd for Aarhus. Pigen er blevet afhørt af politiet og er efterfølgende blevet løsladt.

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har derimod vurderet, at den 22-årige bør varetægtsfængsles på baggrund af sigtelsen mod ham. Derfor er han onsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers.

Østjyllands Politi oplyser, at dommeren ikke har fundet grundlag for at varetægtsfængsle manden, som derfor er blevet løsladt.

/ritzau/