Balotelli undskylder kontroversielt Instagram-opslag

Den italienske fodboldstjerne Mario Balotelli er igen havnet i problemer - denne gang på grund af et potentielt racistisk og anti-semitisk opslag, som angriberen mandag lavede på det sociale medie Instagram.

Liverpool-spilleren har fortrudt sin handling og undskylder nu for balladen, der drejer sig om et billede af Nintendo-figuren Super Mario, som Balotelli viderebragte på Instagram med følgende tekst:

- Vær ikke racist. Vær ligesom Mario. Han er en italiensk blikkenslager, skabt af japanere, snakker engelsk og ligner en mexicaner.

- Hopper som en sort mand og samler mønter som en jøde.

Især sidste sætning har bragt Balotelli, hvis kælenavn er Super Mario, i problemer.

- Jeg undskylder, hvis jeg har fornærmet nogen. Opslaget var ment som anti-racistisk med humor. Jeg forstår nu, at ude af kontekst kan det have en modsat effekt.

- Ikke alle mexicanere har overskæg, ikke alle sorte kan hoppe højt og ikke alle jøder elsker penge, skriver Balotelli på Twitter.

Det engelske fodboldforbund (FA) vil undersøge sagen, som kan udløse karantæne, hvis det vurderes, at Balotelli har "bragt spillet i miskredit ved at komme med udtalelser, der indeholder referencer til etnisk oprindelse og/eller farve og/eller race".

I første omgang forsvarede Balotelli sit opslag. Han beskrev delingen af billedet som "mit uheldige øjeblik", ligesom at han har forsvaret sig med, at hans mor er jøde.

Ifølge BBC er den mindste straf for at bryde FA's regler på området fem spilledages karantæne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip