Bandeleder får to års fængsel for våbenoverdragelse

admin

424 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

På juleaften sidste år orkestrerede Habibullah Rahimi via en telefonsamtale en overdragelse af en skarpladt riffel, mens han afsonede tid i Statsfængslet Østjylland.

Det tilstår han fredag i Retten på Frederiksberg, og han idømmes to års ubetinget fængsel.

Våbenoverdragelsen var et led i den reaktion, der blev sat i gang, da tre unge mænd blev likvideret i deres lejlighed på Frederiksberg i november sidste år.

Det fortæller 22-årige Habibullah Rahimi fredag i retten.

- Det her var kort tid efter, at tre af vores venner var blevet dræbt på Frederiksberg. Folk var nervøse og ville gerne kunne beskytte sig, forklarer manden.

Han er tidligere medlem af bandegrupperingen Loyal to Familia, inden han skiftede til Vanløsegruppen, hvor han var en af de ledende skikkelser.

Fredagens tilståelsessag var en af flere sager, der alle udspringer af det tredobbelte drab på Frederiksberg. Mindst en af de dræbte var en nær ven af Habibullah Rahimi.

For omkring en måned siden blev også en 20-årig mand dømt for at have spillet en hovedrolle i at skaffe en pistol, der angiveligt skulle bruges til at tage hævn. Han fik dog et år og ni måneders fængsel - og ikke to år.

Årsagen til fredagens øgede straf er blandt andet, at Habibullah Rahimi havde en central rolle i sin gruppe og udnyttede sin position til at dirigere våbenoverdragelsen.

Og anklager Jakob Buch-Jepsen er også godt tilfreds efter domsafsigelsen.

- Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at retten sender et stærkt signal om, at når man afsoner og samtidig er et ledende medlem i en bande, der indgår i en verserende konflikt, så skal det straffes ganske hårdt, lyder det fra anklageren.

Han understreger, at han havde forlangt to et halvt års fængsel, hvis ikke den 22-årige mand selv var gået med til at tilstå.

I alt er 16 personer anholdt og fængslet i våbensagen, der drejer sig om i alt fire våben, som politiet mener blev anskaffet for at hævne det tredobbelte drab.

Med fredagens dom har i alt seks af de 16 sigtede fået dom i sagen.

Retssagen mod de øvrige begynder i september.

/ritzau/