Banedanmark stopper togtrafikken i Danmark

Banedanmark lukker for al togtrafik i Danmark - med start i Jylland. Det sker af sikkerhedsmæssige hensyn, oplyser trafikdirektør i Banedanmark Peter Svendsen.

Det er stormen Bodil, der får Banedanmark til at lukke ned for al togtrafik i Danmark.

Det sidste tog kører i Jylland klokken 14, klokken 16 er det slut med at køre i tog fra Fyn - og på Sjælland kører det sidste tog ind på perronen klokken 18.

- Vi lukker togene af to årsager. Stormen er så voldsom, at vi lukker på grund af sikkerheden. Og for det andet skal passagererne vide, hvornår togene stopper, siger Peter Svendsen.

- I den tid jeg har været i Banedanmark, har jeg aldrig oplevet noget lignende, siger han.

Det er både lokalbaner, regionaltog, intercitytog og S-tog, der skal stå stille. Og hvornår togene igen får grønt lys til at køre, vil Banedanmark melde ud senere.

Hos DSB siger trafikinformationschef Tony Bispeskov, at man ved at holde togene i garage kan begrænse de skader, der kommer på togsæt i forbindelse med en storm. Ved stormen i oktober havde DSB skader for fem til 10 millioner kroner.

Samtidig får kunderne tid til at komme ud eller hjem, inden togstoppet træder i kraft.

- Nu lukker vi gradvist ned - og kunderne kan nå at komme i sikkerhed. Når vi varsler det nu, kan kunderne se, hvilke konsekvenser det får for deres tog - og eventuel lægge en plan B, siger Tony Bispeskov.

- For selv om man godt kan lide at køre i tog, så er det jo ikke særligt sjovt at strande et eller andet sted, siger han.

Tony Bispeskov siger, at det er for tidligt at sige noget om togtrafikken fredag.

- Der vil højst sandsynligt være uregelmæssigheder igen i morgen. Banedanmark skal først ud og besigtige skaderne - så det er for tidligt at sige noget om, hvornår togene kører igen, siger han.

Har man togbilletter, man ikke får brugt i løbet af torsdagen, fordi toget er aflyst, kan man bruge billetterne frem til søndag eller få dem refunderet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip