Bankerne får igen hjælp af Nationalbanken

Efter en del kritik forhøjer Nationalbanken for anden gang bankernes folioramme. Det er den ramme, hvor bankerne kan placere penge i Nationalbanken til nul procent i rente.

Rammen hæves mandag fra 145 milliarder kroner til 173 milliarder kroner, oplyser Nationalbanken.

I sidste uge hævede Nationalbanken rammen fra 37 til 145 milliarder, men kun for de otte største banker.

Cheføkonom i Nykredit Markets Ulrik H. Bie siger, at kritik har udløst Nationalbankens tiltag.

- Nationalbanken hævede i sidste uge foliorammen for de otte største banker, således at den samlede ramme for sektoren steg fra 37 til 145 milliarder kroner.

- Det udløste en del kritik, og Nationalbanken valgte mandag at tage konsekvensen og inddrage andre end de mest aktive banker i pengemarkedet, som det normalt er praksis, siger Ulrik H. Bie i en skriftlig kommentar.

Det betyder, at en lang række mindre pengeinstitutter i dag har fået hævet deres ramme.

Bankerne er ramt af den negative rente på indskudsbeviser, der i øjeblikket er 0,75 procent. Det vil sige, at for hver 100 kroner, som bankerne har stående i Nationalbanken på indskudsbeviser, skal de betale 75 øre.

Ved at flytte pengene over i foliorammen slipper bankerne for at betale for at have penge stående i Nationalbanken. Dermed giver Nationalbanken landets banker endnu en hjælpende hånd.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip