Banket amerikaner er blevet løsladt i Jerusalem

En amerikansk-palæstinensisk teenager, der ifølge demonstranter på brutal vis er blevet banket af israelsk politi, er søndag blevet løsladt af en dommer i Jerusalem, skriver Al Jazeera.

Den 15-årige Tariq Abu Khudair blev torsdag tilbageholdt i det besatte Østjerusalem under voldelige optøjer i kølvandet på drabet på teenagerens palæstinensiske fætter, som højreorienterede israelere beskyldes for at stå bag.

Politiet i Jerusalem havde bedt en domstol i byen om at forlænge fængslingen af Abu Khudair, men dommeren valgte imidlertid at løslade teenageren, mens efterforskningen står på.

Tariq Abu Khudair, der til daglig bor i Florida i USA og var på ferie i Jerusalem, blev ifølge sine forældre først tævet og derefter anholdt af israelske betjente.

En videooptagelse offentliggjort på palæstinensisk tv viser, hvordan tre maskerede betjente banker løs på en teenager i håndjern, inden de trækker ham efter sig.

Drengen på optagelsen kan ikke identificeres, men efterfølgende har billeder vist en stærkt forslået Tariq Abu Khudair med slemme skader i ansigtet.

Han er amerikansk statsborger, og en talskvinde fra USA's udenrigsministerium udtaler, at man er "dybt bekymret" over meldingerne om, at den 15-årige dreng skulle være blevet tæsket af politiet.

- Vi opfordrer til en hurtig, gennemsigtig og troværdig efterforskning, og til at der bliver taget fuldt ansvar for enhver overdreven magtanvendelse, siger hun.

En talsmand for israelsk politi siger imidlertid, at videooptagelsen er "redigeret" og beskylder samtidig Abu Khudair for at tage del i voldelige angreb på politiet.

Sammenstødene i Jerusalem er opstået efter, at den nu anholdtes fætter, Mohammed Abu Khudair, onsdag blev bortført og senere fundet dræbt - angiveligt efter at være blevet brændt levende.

Palæstinenserne mener, at forbrydelsen var et gengældelsesdrab, efter at tre israelske teenagere sidste måned blev fundet dræbt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip