Barcelona er én kamp fra perfekt sæson

Fodboldklubben FC Barcelona er et skridt fra den perfekte sæson.

Sejr i Primera Division. Sejr i Copa del Rey og nu måske sejr i Champions League.

Lørdag aften har Barcelona muligheden for at fuldbyrde den såkaldte "the treble", når catalonierne møder den italienske mester Juventus i Champions League-finalen på det olympiske stadion i Berlin.

Ifølge Viasat-reporter og Spanien-kender Luna Christofi vil Champions League-titlen være kronen på en lidt turbulent sæson.

- At vinde "the treble" vil betyde så utroligt meget for klubben. I første halvdel af sæsonen var der meget tvivl om træner Luis Enrique, så det ville være en kæmpe triumf. Sæsonen startede vanskeligt i Barcelona, så det kan næsten ikke blive større med en sejr, siger hun.

Barcelona har én gang tidligere vundet "the treble". Det var i 2009.

I efteråret haltede Barcelona ellers efter. Især oktober var slem, hvor det blandet andet blev til nederlag til Real Madrid og Celta Vigo.

Efter jul fandt Barcelona det mesterskabsværdige spil frem, og catalonierne endte med at vinde Primera Division med to point ned til Real Madrid.

Luna Christofi er da heller ikke bleg for at udnævne Barcelona til favorit til at rende med Champions League-trofæet.

- De er uhyggeligt stærke. De er ustyrlige og specielt offensivt, er der ingen, der kan matche dem i øjeblikket. Det er ikke bare på tal og statistik, de er overlegne, men også på de mål, de laver, siger hun med henvisning til trioen Luis Suarez, Neymar og Lionel Messi.

Lørdagens finale bliver samtidig midtbanestjernen og Barcelona-ikonet Xavis sidste kamp for klubben, inden han efter godt 24 år i Barcelona skifter til Al Sadd i Qatar.

Ifølge Luna Christofi kan Xavis betydning for klubben ikke overdrives.

- For mig er Xavi en af de mest spektakulære midtbanespillere, verden nogensinde har set. Han er en komplet fodboldspiller og en dirigent af helt uhørt kaliber. Han er en gentleman, og det første ord, man kommer til at tænke på, er elegance.

Også den mangeårige holdkammerat og ven Andrés Iniesta har kun roser til overs for Xavi.

- Han er nummer et for mig, og det har været fantastisk at have ham som kollega og ven gennem min karriere. Det har været en rigtig god sæson, og forhåbentlig kan han få den perfekte afslutning, hvis han får lov til at løfte Champions League-trofæet, siger Iniesta på et pressemøde.

I knockout-fasen har Barcelona slået Manchester City, Paris SG, og Bayern München ud på sin vej til finalen.

Kampen begynder klokken 20.45 i Berlin.

/ritzau/

 

Dagens Gossip