Barcelona fandt formen da Luis Enrique fandt sin plads

I topfodbold er det ikke unormalt med interne opgør og hanekampe, når store egoer støder sammen.

FC Barcelona er ingen undtagelse, og en hanekamp skulle der til, før klubben fandt melodien, der nu har givet catalonierne 16 sejre i de seneste 17 kampe.

Balladen kulminerede efter et 0-1-nederlag til Real Sociedad den 4. januar, hvor træner Luis Enrique havde bænket stjernerne Neymar og Messi. Nederlaget resulterede i et hul på seks point op til rivalerne fra Real Madrid.

- Enrique lærte, hvem af spillerne man skal rotere, hvem man kan rotere, og hvem man ikke skal rotere i Barcelona. Enrique indså, at i Barcelona indfinder man sig under Messi, siger Morten Bruun, som er ekspertkommentator på 6'eren.

Ifølge spanske fodboldmedier resulterede kampen mod Real Sociedad i, at Messi bad ledelsen om at fyre Luis Enrique, og det hele endte med, at sportsdirektøren Andoni Zubizarreta, som var manden der ansatte Enrique, blev fyret. Enrique overlevede.

- Hvis det var for at spille med musklerne og vise hvem, der bestemmer, fandt Enrique jo bare ud af, at det ikke var det værd. Når Messi spiller og er tilfreds, er han verdens bedste fodboldspiller, og så vinder Barcelona også fodboldkampe, siger Bruun.

Siden har holdet ikke set sig tilbage. Barcelona er på førstepladsen i Primera Division, er klar til finalen i Copa Del Rey og kan i onsdagens opgør mod Manchester City spille sig i kvartfinalen i Champions League, hvis det lykkes at forsvare 2-1-sejren fra det første opgør.

Det har fået Enriques popularitet til at stige i den catalanske hovedstad, og ifølge en få uger gammel afstemning håber 58 procent af Barcelonas fans nu på, at han også er træner for holdet i næste sæson.

Luis Enrique skiftede som spiller fra Real Madrid til Barcelona og kom senere med kontroversielle udtalelser om sin tid i Madrid.

- I Barcelona giver det mange point at skifte Real Madrid-trøjen ud med Barcelonas og bagefter sige, at det var en fejl, at man nogensinde spillede i den hvide. Det husker man stadig i Barcelona, siger Bruun.

Onsdagens kamp mod Manchester City begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip